9 november 2008

"Amerikabol jottunk...."

Igen nyaralni voltunk az U.S.A.-ban. A repulest jol viseltek a gyerkocok, annak ellenere hogy az ido velunk egyutt repult. Igy 9 oraval hosszabb ideig elvezhettuk a nap suteset.

Phoenix-be (Arizona) kezdodott a kalandozas, ahol a ferjem battya lakik.

A Mathe szo szerint ki terult es becsuszott a kis kobakja a parnak koze.
Helmondbol (NL) indultunk 6.30-kor de igy is majdnem lekestuk a repcsit mert Brussel-ben es kornyeken sztrajkoltak, igy lezartak az osszes utkeresztezodest, igy csak alltunk es alltunk a dugoban. Azt hittuk lottek a nyaralasunknak amit mar honapok ota terveztunk.
Brusselben de. 11.45 kor indult a repcsi, New Yorkban szalltunk at, igy meg volt 6 ora repules, de mire sorra kerultunk a fellszallasnal eltelt 1,5 ora is. Igy este (ottani ido) 19.30 korul szalltunk le. Az elso ejszaka furcsant telt el. Mi mar 3.00-kor szaladgaltunk a nagy hazban, mert nem tudtunk aludni. Eltelt egy par nap, mire megszoktuk az ottani idot.
Par foto az elso napokrol:
















Az ottani homerseklet csekely 40 C volt. A nyaron meg melegebb van ezert terveztuk szeptember 25-tol oktober 17- ig a nyaralasunkat. Meg este 10-kor is olyan meleg volt hogy a gyerekek elvesztek a szokokut jeghideg vizet.







A sogorom pilota es tanitvanyai vannak akiket pilotanak kepez ki. A Lufthansanal dolgozik most, de ezelott F16-os pilota volt a legseregben? Nem tudom hogy jol fejeztem ki magam, de vhogy igy van. Mi is repulhettunk vele, ami nagyon jo elmeny volt. Lattunk ketto kis tornadot is, de fenykep nincs rola mert ugye EN KORMANYOZTAM:) Kisfiam meg a ferjem kidobtak a reggelit, mert ilyen kis gep teljesen mas mint a nagyobb repulok. A hullamvasut ehhez semmi.

A hangarban eppen egy noi alkalmazott szerelte a gepet. A sogorom meselte, hogy a gep szarnya csak 4 db csavarral van rogzitve. Itt mar kezdtunk ketelkedni, hogy repuljunk-e?! De szerencsere nem zuhantunk le.
A kovetkezo kepeken tipikus regi kis falucska lathato epp ugy mint a western filmekben. Ez a mult idobol szarmazik, tehat nem direct igy epitettek a turistaknak, hanem megtartottak olyannak amilyen volt. Itt kis uzletek vannak, meg museum ahol igazi kigyokat, skorpiokat, pokokat lattunk. A legveszelyesebbek a vilagon. Sot lehetett nyalokat kapni amibe a skorpio bele volt ontve.
































MEG LESZ FOLYATAS!:))))

Geen opmerkingen: